Programma 2018-2019

Slider

MAART 2019


DE MUZIEKBAKKERHEIJ.

 • Zaterdag 9 en 16 maart
 • 20:00 aanvang
 • Entree €10,-

Singer-songwriters componeren en presenteren een muzikaal verhaal 

Gedurende 6 weken gaan 10 talentvolle singer-songwriters en muzikanten met elkaar aan de slag om een muzikale voorstelling te componeren. Alle 10 totaal verschillend. Ze bundelen elkaars muzikale talent en maken een voorstelling die niet alleen mooi is om te beluisteren, maar ook verrassend is om naar te kijken!

Tijdens het schrijven en de uitvoering wordt geëxperimenteerd met verschillende theatrale disciplines als taal, poëzie, vormgeving, spel en beweging. Het resultaat zal een wonderlijke muzikale mix zijn van muziek en theater.

Waar het verhaal over gaat is dus nog even een verrassing. Het verhaal wordt in de komende 6 weken gecomponeerd door de singer-songwriters zelf. Het belooft in ieder geval een muzikaal sprookje met songs, visuals en spel van hoog niveau te worden! Een unieke voorstelling die je niet wilt missen. Tickets zijn nu verkrijgbaar!

Tickets bestellen

SKAPICHE?!

 • Vrijdag 22 maart 
 • 20:30 aanvang
 • Entree €10,-

Uptempo party ska
De energieke uptempo party ska band Skapiche?! weet van ieder optreden een wervelende show te maken! Dit doen zij met hun eigen versie van SKA! Compleet met aanstekelijke melodieën, rockende riffs, knallende polka en opzwepende shouting waarbij het publiek wordt uitgenodigd om vooral lekker mee te doen.

Met een solide basis van drum, bas, gitaar en toetsen, aangevuld met drie swingende blazers en gecomplementeerd door een zangeres met een dijk van  een stem en onuitputtelijke energie maken ze van elk(e) zaal of festival één groot pompend uptempo feest.

In juli 2018 is de EP ‘My Night’ uitgekomen waarop de veelzijdigheid van deze band goed te beluisteren is. Check ‘m, trek je favo dansschoenen aan en… Tot snel?! Skapiche?!

Tickets bestellen

DE KOFFERS PAKKEN IN!

 • Vrijdag 29 maart
 • Zaterdag 30 maart (SOLD OUT!)
 • 20:00 deur open
 • Entree voorverkoop €7,50 / deur €10,-

UPDATE: WEGENS ENORME BELANGSTELLING NU EEN EXTRA CONCERT OP VRIJDAG 29 MAART

Na ruim 10 jaar is het dan echt zo ver: coverband De Koffers stopt. Maar natuurlijk niet zonder een spetterend afscheidsconcert in De Theaterbakkerheij! Op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart spelen Koffers nog 1 keer de lekkerste hits uit de 80’s, 90’s en 00’s.

Speciaal voor deze avond zullen er wat special guests meespelen om het feest compleet te maken! Kom je ook voor de allerlaatste keer dansen met De Koffers? Bestel dan snel jouw kaarten via www.dekoffers.nl! Het dak gaat eraf!

Tickets bestellen

APRIL 2019


GREEN HEART BLUES NIGHT.

 • Vrijdag 12 april 
 • Aanvang 20:00 uur 
 • Entree €17,50 incl. consumptie 

De ‘Green Heart Blues Night’ is de eerste editie van de Blues Nights in de Theaterbakkerheij. In deze eerste editie pakken we uit met twee top acts: De Tomas Toussaint Band en The Robbert Fossen (Blues) Band.

Thomas Toussaint Band
Hun inspiratie is Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock ’n roll en New Orleans. De band speelt met een ontembare gedrevenheid de blues zoals die bedoeld is maar voegen hier ook hun eigen interpretatie aan toe. De Thomas Toussaint Band bracht een eerste EP genaamd ‘Groovin’ On Up’ uit in juli.

The Robbert Fossen (Blues) Band bestaat al sinds 2006
In de basis is de band 6-koppig, maar voor de live shows in de Theaterbakkerheij uitgebreid met blazers en top zangeressen toegevoegd voor de backing partijen .De band heeft eind 2017 hun nieuwe CD ‘Get Off On It’ uitgebracht. De Robbert Fossen band neemt het publiek mee op een muzikale reis langs de brandhaarden der Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Tickets bestellen

PREMIÈRE: GOUWE BIG BAND & FLEXIBLE SOUND.

 • Zaterdag 13 april 
 • Aanvang 14:30 uur 
 • Entree volwassenen €5,-  Kinderen t/m 15 jaar €2,50

Kom op zaterdag 13 april naar De Theaterbakkerheij om te genieten van deze unieke muzikale Goudse samenwerking! De aller eerste Goudse big band, Gouwe Big Band, staat samen op het podium met het Goudse Pop- en Jazzkoor Flexible Sound.

De Gouwe Big Band is in december 2018 opgericht door initiatiefnemer Hans van Riemsdijk: “Ik heb zelf een voorliefde voor big band muziek, je kunt er mensen emotioneel mee raken, maar ook amuseren,” legt Hans uit. “Het idee voor een big band werd heel goed ontvangen en binnen de kortste keren hadden we de groep bij elkaar. Een aantal van hen speelt ook bij de Pionier, anderen komen van buitenaf. Het leuke is de diversiteit van de groep, van tieners tot zestigers en, wat ook bijzonder is voor een big band, er spelen zowel mannen als vrouwen in de band.”

Iedere week komen 16 enthousiaste muzikanten bij elkaar om hard te werken aan een swingend repertoire. Op 13 april zal de Gouwe Big Band dit repertoire voor het eerst spelen voor een groot publiek. Zij worden hierbij ondersteund door het ervaren Goudse Pop- en Jazzkoor Flexible Sound. Dit koor is opgericht in 1988 en bestaat uit 35 dames en heren.

Tickets zijn te koop aan de deur.

Programma 13 april

KLEINTJE KUNST OP VRIJDAG #3

 • Vrijdag 19 april 
 • Aanvang 20:00 uur 
 • Entree €7,50

Na het feest op 1 maart, staat op 19 april de 3e editie op de rol: KKOV3#! Ook nu een gevarieerd, sprankelend aanbod. Met Alexander Franken (Den Haag), Joep van Leeuwen (Weesp), Sophie de Bruijn (Woerden) en Anke Timmer (Utrecht). Met uw vaste host BartenofCornelis TroubaDichter.

Anke Timmer (singer-songwriter)
Rood haar, oude Gibson gitaar en dito Volkswagen. Zo toert zij door het land. Twentse roots, met een eigen luid, dat zij overtuigend laat horen in haar eigen werk. Nederlandstalige liedjes die je raken. Daarvan getuigt ook haar in 2018 jaar uitgebrachte EP: ‘Present’. Frisse sound met een vleugje folk en country. Deze EP is opgepikt in Hilversum, o.a. door schoolmeester Spits (De Taalstaat), ook bij Radio 2 en Radio 5 was Anke ‘Present’. En nu in Gouda, in samenspel met Henkjan Heming.
Natuurlijk bij de Theaterbakkerheij, Kleintje Kunst op Vrijdag.

Sofie de Bruijn (singer-songwriter)
Met 17 lentes is zij de Benjamin van deze line-up. Ofwel: Sofie de Bruijn. Singer-songwriter met ambitie & passie, gezegend met een warme stem, en gevoelige teksten. Dat werkt: publiek zwicht makkelijk voor haar humor, ontroering en verwondering, en de muzikale creativiteit. Jong talent dus, maar niet onopgemerkt: in Woerden incasseerde Sofie een aanmoedigingsprijs. Bij KKOV speelt zij een voorproefje van haar avondvullende show die op 24 mei in première gaat bij… natuurlijk, De Theaterbakkerheij.

Joep van Leeuwen & Band
Net uit: ‘Vroeger was alles beter’ de 2e EP van Joep van Leeuwen. Nederlandse liedjes met een verhaal. Waarin hij persoonlijke én maatschappelijke noten kraakt.’ Zoals het schrijnend samenkomt in de bonustrack: ‘De Zorg is Ziek’, als authentiek protestlied. Wegens sluiting van het Slotervaartziekenhuis, waar hij werkte als fysiotherapeut. 
Joep hanteert uiteenlopende stijlen. Blijft de vraag: Was vroeger alles beter?’ Of komt het nog goed met de wereld? Joep & Band = Jan vd Boomen (contrabas), Frank Beurs (drums) en, special guest, Johan Fransen (gitaar).
Natuurlijk bij de Theaterbakkerheij, Kleintje Kunst op Vrijdag.

Alexander Franken
Riep zichzelf uit tot onbezoldigd Dorpsdichter van Den Haag. (De titel ‘Dorpsgek’ was al bezet.) Woont al jaren in de hofstad achter de duinen. Ooit zag hij per visioen hoe de Scheveningse vrouw is ontstaan, hij deelt het in een verrassend verhaal. Maar ook Gouda speelt een rol in zijn bestaan: ooit studeerde hij aan de Prof. Gunning Mavo in de kaasstad. Bespeelt de podia met onnavolgbare mild tot hardcore cynische teksten. Poëzie, blues, mengvormen. Gewapend met rockgitaar. 
Natuurlijk bij de Theaterbakkerheij, Kleintje Kunst op Vrijdag.

Tickets bestellen

MEI 2019


GRENSGEVAL 2.

 • Vrijdag 3 en zaterdag 11 mei 
 • 20:00 aanvang
 • Entree €12,50

GRENSGEVAL is een nieuw concept van De Theaterbakkerheij. Twee keer per jaar worden telkens 6 verschillende monologen gespeeld. 6 complete mini voorstellingen die op een bijzondere wijze aan elkaar worden verbonden. De personages zijn totaal verschillend maar hebben 1 overeenkomst, ze balanceren op ‘de grens’. 

“Ik ben verbaasd over het hoge niveau!”, “Jullie laten de spelers shinen!”, “Wat was dit een enorm afwisselend programma, prachtig spel en mooie teksten,” zijn enkele reacties uit de bomvolle zaal na Grensgeval 1 in januari 2019. 

En… Grensgeval komt terug met een nieuwe serie monologen! Op 3 en 11 mei 2019 staan er opnieuw 5 acteurs en actrices op het podium die ieder een eigen NIEUWE monoloog spelen. Een voorstelling over de dunne lijn tussen falen en succes hebben in het leven. 

Tickets bestellen

‘BREEKBAAR’ IN REPRISE

 • Zaterdag 18 mei 
 • 20:00 aanvang
 • Entree € 12,50

Wegens groot succes speelt Breekbaar nogmaals in de Theaterbakkerheij! 
Heb jij deze mooie voorstelling van de Theaterbakkerheij gemist? Dan is dit je kans!

We gaan 35 jaar terug in de tijd. ‘Breekbaar‘ speelt zich af in een tehuis in Amsterdam, waar jongeren met een probleem tijdelijk worden opgevangen. Sommigen zijn op straat gezet, sommigen zijn in aanraking gekomen met drank, drugs en geweld. Anderen zitten in psychische nood, door ruzies met familie of geliefden. Dit tehuis biedt voor hen voor even een veilige plek. Totdat ze weer op eigen benen kunnen staan en weer verder kunnen. Maar wat als die tijdelijke opvang niet meer tijdelijk is… en de jongeren terug blijven komen?

“Breekbaar is een feest der herkenning als je de jaren 80 hebt meegemaakt. Het decor, de live muziek en een paar ‘bijzonder maatschappelijke’ gevallen in 1 tehuis en je krijgt wat je ziet! Met humor maar ook verhalen die je zeker niet onberoerd laten.”

Tickets bestellen

SOFIE… PUBERTIJD! (Muzikale Theatershow)

 • Vrijdag 24 mei
 • 20:00 aanvang
 • Entree €7,50

Sofie de Bruijn is een 17-jarige Woerdense singer-songwriter van het Goudse Coornhert-gymnasium die naast het schrijven van muziek nu ook haar eigen onewomanshow heeft geschreven. De inspiratie voor haar show vormen de alledaagse, grappige, verdrietige, onstuimige en soms uitermate onhandige belevenissen van en met haar leeftijdsgenoten.

Deze enthousiaste en creatieve muzikante loodst u in één avond door de (puber)tijd, met een show waarbij humor, ontroering en verwondering elkaar afwisselen. Laat u meevoeren door de ongetwijfeld herkenbare verhalen, verrassende muziek en betoverende stem van Sofie in ‘PuberTijd!’

Sofie heeft ruime ervaring op het podium, zowel solo als in gezelschap van grote namen als Paul de Leeuw, en droomt van een carrière in het theater. Met haar eigen YouTube kanaal en de eerste nummers op Spotify is ze hard op weg om haar droom te verwezenlijken.

Tickets bestellen

LASTIGE OUDERS. 

 • Zaterdag 25 mei
 • 20:00 aanvang
 • Dit is een voorstelling georganiseerd door De Federatie Gouda.

Dit is het verhaal van de ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd 1 jaar zal blijven. Deze Lastige Ouders nemen je mee in hoe het is om met een kind te leven dat altijd zorg nodig heeft. Zoveel dat hij als zevenjarige niet meer thuis kan wonen. Met een parade aan karakters die een levendig circus van een ongewoon bestaan maken.

Tickets bestellen

ZWARTGALLIG. 

 • Vrijdag 31 mei
 • 20:00 aanvang
 • Entree €11,50

In de voorstelling ‘Zwartgallig‘ word je meegenomen in een bizarre reis door het onderbewustzijn, waarin herinneringen, dromen en fantasie in hoge mate met elkaar aan de haal gaan.

Een oorlogsveteraan die in behandeling gaat voor zijn depressie bij de omstreden Psychiater Jan Bastiaans, bekend om zijn behandeling van oorlogsslachtoffers met LSD. Is het een trip? Een therapeutische sessie? Een afrekening? Een tragedie? Of een troost?

De zwarte plekken van de maatschappelijke ziel worden in kaart gebracht, vol aandoenlijke momenten, woedende analyses en een liefdesverklaring aan het zwart.

Tickets bestellen

JULI 2019


ABBA TRIBUTE IN DE THEATERBAKKERHEIJ. 

 • Vrijdag 5 juli
 • 20:00 aanvang
 • Entree VVK €17,50 – Kassa €22,50

Op vrijdag 5 juli gaan we terug in de tijd met de ABBA Tribute in De Theaterbakkerheij! Wie herinnert zich niet bekende hits als ‘Dancing Queen’, ‘Waterloo’ en ‘Mamma Mia’? ABBA is één van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums. 

Sinds 2013 treden 6 muzikanten in de voetsporen van deze legendarische band. ABBA Tribute is een eerbetoon aan ABBA en zij weten bij ieder optreden weer die nostalgische jaren 70’/80′ sfeer neer te zetten! Een mooie avond gegarandeerd met 2 top vocale Dancing Queens op het podium. Zij worden ondersteund door een zeer muzikale band. 

ABBA Tribute is een flashback naar de muzikale 70’s & 80′! Door de Nederlandse én buitenlandse pers is ABBA Tribute uitgeroepen tot een van de beste tribute bands ter wereld. Tickets zijn nu te koop!

Tickets bestellen