Programma 2018-2019

Slider

FEBRUARI 2019


DE THEATERBAKKERHEIJ PRESENTEERT: NOYA & BAND.

 • YOUNG TALENT
 • Vrijdag 15 februari
 • 20:00 aanvang
 • Entree €7,50

Noya is een 18-jarige singer-songwriter en zit in het laatste jaar van de HAVO/VWO voor Muziek en Dans (Codarts) in Rotterdam. Daar zingt zij ook in een R&B ensemble en treedt ze regelmatig op. Al sinds de basisschool schrijft ze haar eigen nummers in het Engels. De laatste jaren schrijft zij nog steeds voornamelijk Engels-talige popnummers, maar is ze ook aan het experimenteren met andere talen, waaronder Spaans. Haar eigen nummers hebben invloeden van jazz en R&B en gaan over onderwerpen die haar bezighouden, maar die ook herkenbaar kunnen zijn voor anderen. Naast haar eigen nummers, zal ze op 15 februari ook covers spelen met haar band.

Tickets bestellen

HANDSOME POETS.

 • Zaterdag 16 februari 
 • 20:00 aanvang
 • Entree €12,50

De Handsome Poets komen hun 10-jarig bestaan vieren in de Theaterbakkerheij. Van een handrem heeft de van oorsprong Goudse band nog nooit gehoord. Ze zijn altijd in beweging. Niet alleen vanwege de uiterst dansbare indiepop en de energieke live-shows maar ook omdat de groep sinds haar oprichting in 2008 geen seconde heeft stilgezeten.

Hits als ‘Blinded’, ‘Dance (The War Is Over)’ en ‘Sky On Fire’ brachten de Handsome Poets naar de hoofdpodia van onder andere Pinkpop, Lowlands en Concert at SEA. Dit najaar staan ze door zalen in het land en spelen ze o.a. hun 1e nederlandstalige single: Alles Oké!

SOLD OUT

JACK O JANE. FUNKROCK COVERBAND

 • Zaterdag 23 februari
 • 20:00 aanvang
 • Entree €7,50 

Deze 7-man sterke funkrock formatie zet met twee zeer getalenteerde zangeressen een stevige en super swingende Funk Rock show neer waar je niet omheen kunt. Mothers-Finest, Toto, Living Colour, Lenny Kravitz… alles komt voorbij in een zeer professionele en dynamische show.

Dampende Funk en Rockgitaar gecombineerd met Supervette Vocals, dat is Jack O Jane!

Tickets bestellen

MAART 2019


KLEINTJE KUNST OP VRIJDAG #2

 • Vrijdag 1 maart
 • 20.00 uur aanvang
 • Entree € 7,50,-

Na de succesvolle 1e editie van Kleintje Kunst op Vrijdag kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Daarom presenteren wij op vrijdag 1 maart de 2e editie van Kleintje Kunst waarin je opnieuw een gevarieerde avond vol humor, poëzie en muzikaliteit kunt verwachten. Gespeeld door 4 verschillende kleinkunst acts. Bekijk hieronder welke kleinkunst acts er dit keer te gast zijn.

Tickets bestellen

Meer informatie
BartenofCornelis – Part 2! (& Guest?)
TroubaDichter. StadsBard. Bart. Verwarde man? Hoe dan ook: Na Part 1, nu Part 2. Nieuwe keuze uit het ruime eigen repertoire. Nu inclusief ode aan de inspiratie, met bekende nummers, in eigen hertaling en/of bewerking. Mogelijk met een special quest. Er wordt nog onderhandeld…

Van Piekeren & Friend(s)
Verhalenverteller en zanger Jan van Piekeren ,samen met zijn gitarist Johan Fransen nemen je met zijn rauwe, doorleefde stem – op winterbanden – mee in hun wereld. Geniet van deze vaste gasten bij RTV Utrecht.

Barbara Breedijk – Beestachtig fijnzinnig
Deze onorthodoxe krullenbol (blond!) staat bekend om haar warme zangstem en improvisatietalent. ‘Beestachtige liedteksten met fijnzinnige vondsten en gevatte humor!’ Was te horen op Radio 2, te zien bij de AVRO, in Theater Bellevue, Paradiso en De Kleine Komedie.

Arjan Evertz – WC Eend & Bruinbrood
Humor met een zachte G. Winnaar van het Krimpenerwaard cabaretfestival Arjan won alle prijzen. Gortdroge humor en merkwaardige typetjes. Mijn WC Eend houdt van Bruin Brood. Welkom in de wereld van een schoonmaker die klem zit in zijn 9-tot-5 leven.

BULK OUT! SESSIONS #2

 • Live muziek ■ Beste regionale artiesten ■ Drinks ■ Dance ■ Party 
 • Zaterdag 2 maart 
 • Aanvang 20:30 uur
 • GRATIS ENTREE

De eerste sessie was een groot succes! Maar liefst 5 zangeressen en 1 zanger zorgden ervoor dat het dak eraf ging! Een 2e editie kan daarom niet uitblijven. Daarom wordt op zaterdag 2 maart de tribune weer ingeklapt en mag er gedanst worden! Dit nieuwe muzikale concept – waarin de Theaterbakkerheij Huisband ‘Bulk Out!’ samen met de beste zangers en zangeressen uit de regio de meest uiteenlopende en swingende covers spelen – is helemaal GRATIS!

Dus kom met al je vrienden – jong en oud – naar de tweede editie van Bulk Out! Sessions!

Meer informatie
 Gegarandeerd een geslaagde avond met de beste regionale artiesten: 

 • Danielle Stellingwerff
 • Pip Alblas
 • Marvin Kneefel
 • 2 surprise acts!

DE MUZIEKBAKKERHEIJ.

 • Zaterdag 9 en 16 maart
 • 20:00 aanvang
 • Entree €10,-

Singer-songwriters componeren en presenteren een muzikaal verhaal 

Gedurende 6 weken gaan 10 talentvolle singer-songwriters en muzikanten met elkaar aan de slag om een muzikale voorstelling te componeren. Alle 10 totaal verschillend. Ze bundelen elkaars muzikale talent en maken een voorstelling die niet alleen mooi is om te beluisteren, maar ook verrassend is om naar te kijken!

Tijdens het schrijven en de uitvoering wordt geëxperimenteerd met verschillende theatrale disciplines als taal, poëzie, vormgeving, spel en beweging. Het resultaat zal een wonderlijke muzikale mix zijn van muziek en theater.

Waar het verhaal over gaat is dus nog even een verrassing. Het verhaal wordt in de komende 6 weken gecomponeerd door de singer-songwriters zelf. Het belooft in ieder geval een muzikaal sprookje met songs, visuals en spel van hoog niveau te worden! Een unieke voorstelling die je niet wilt missen. Tickets zijn nu verkrijgbaar!

Tickets bestellen

SKAPICHE?!

 • Vrijdag 22 maart 
 • 20:30 aanvang
 • Entree €10,-

Uptempo party ska
De energieke uptempo party ska band Skapiche?! weet van ieder optreden een wervelende show te maken! Dit doen zij met hun eigen versie van SKA! Compleet met aanstekelijke melodieën, rockende riffs, knallende polka en opzwepende shouting waarbij het publiek wordt uitgenodigd om vooral lekker mee te doen.

Met een solide basis van drum, bas, gitaar en toetsen, aangevuld met drie swingende blazers en gecomplementeerd door een zangeres met een dijk van  een stem en onuitputtelijke energie maken ze van elk(e) zaal of festival één groot pompend uptempo feest.

In juli 2018 is de EP ‘My Night’ uitgekomen waarop de veelzijdigheid van deze band goed te beluisteren is. Check ‘m, trek je favo dansschoenen aan en… Tot snel?! Skapiche?!

Tickets bestellen

DE KOFFERS PAKKEN IN!

 • Zaterdag 30 maart 
 • 20:00 deur open
 • Entree voorverkoop €7,50 / deur €10,-

Na ruim 10 jaar is het dan echt zo ver: coverband De Koffers stopt. Maar natuurlijk niet zonder een spetterend afscheidsconcert in de Theaterbakkerheij! Op zaterdag 30 maart speelt De Koffers nog 1 keer de lekkerste hits uit de 80’s, 90’s en 00’s.

Speciaal voor deze avond zullen er wat special guests meespelen om het feest compleet te maken! Kom je ook voor de allerlaatste keer dansen met De Koffers? Bestel dan snel jouw kaarten via www.dekoffers.nl! Het dak gaat eraf!

SOLD OUT!

APRIL 2019


GREEN HEART BLUES NIGHT.

 • Vrijdag 12 april 
 • Aanvang 20:00 uur 
 • Entree €17,50 incl. consumptie 

De ‘Green Heart Blues Night’ is de eerste editie van de Blues Nights in de Theaterbakkerheij. In deze eerste editie pakken we uit met twee top acts: De Tomas Toussaint Band en The Robbert Fossen (Blues) Band.

Thomas Toussaint Band
Hun inspiratie is Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock ’n roll en New Orleans. De band speelt met een ontembare gedrevenheid de blues zoals die bedoeld is maar voegen hier ook hun eigen interpretatie aan toe. De Thomas Toussaint Band bracht een eerste EP genaamd ‘Groovin’ On Up’ uit in juli.

The Robbert Fossen (Blues) Band bestaat al sinds 2006
In de basis is de band 6-koppig, maar voor de live shows in de Theaterbakkerheij uitgebreid met blazers en top zangeressen toegevoegd voor de backing partijen .De band heeft eind 2017 hun nieuwe CD ‘Get Off On It’ uitgebracht. De Robbert Fossen band neemt het publiek mee op een muzikale reis langs de brandhaarden der Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Tickets bestellen

MEI 2019


GRENSGEVAL 2.

 • Vrijdag 3 en zaterdag 11 mei 
 • 20:00 aanvang
 • Entree €12,50

GRENSGEVAL is een nieuw concept van De Theaterbakkerheij. Twee keer per jaar worden telkens 6 verschillende monologen gespeeld. 6 complete mini voorstellingen die op een bijzondere wijze aan elkaar worden verbonden. De personages zijn totaal verschillend maar hebben 1 overeenkomst, ze balanceren op ‘de grens’. 

“Ik ben verbaasd over het hoge niveau!”, “Jullie laten de spelers shinen!”, “Wat was dit een enorm afwisselend programma, prachtig spel en mooie teksten,” zijn enkele reacties uit de bomvolle zaal na Grensgeval 1 in januari 2019. 

En… Grensgeval komt terug met een nieuwe serie monologen! Op 3 en 11 mei 2019 staan er opnieuw 5 acteurs en actrices op het podium die ieder een eigen NIEUWE monoloog spelen. Een voorstelling over de dunne lijn tussen falen en succes hebben in het leven. 

Tickets bestellen

‘BREEKBAAR’ IN REPRISE

 • Zaterdag 18 mei 
 • 20:00 aanvang
 • Entree € 12,50

Wegens groot succes speelt Breekbaar nogmaals in de Theaterbakkerheij! 
Heb jij deze mooie voorstelling van de Theaterbakkerheij gemist? Dan is dit je kans!

We gaan 35 jaar terug in de tijd. ‘Breekbaar‘ speelt zich af in een tehuis in Amsterdam, waar jongeren met een probleem tijdelijk worden opgevangen. Sommigen zijn op straat gezet, sommigen zijn in aanraking gekomen met drank, drugs en geweld. Anderen zitten in psychische nood, door ruzies met familie of geliefden. Dit tehuis biedt voor hen voor even een veilige plek. Totdat ze weer op eigen benen kunnen staan en weer verder kunnen. Maar wat als die tijdelijke opvang niet meer tijdelijk is… en de jongeren terug blijven komen?

“Breekbaar is een feest der herkenning als je de jaren 80 hebt meegemaakt. Het decor, de live muziek en een paar ‘bijzonder maatschappelijke’ gevallen in 1 tehuis en je krijgt wat je ziet! Met humor maar ook verhalen die je zeker niet onberoerd laten.”

Tickets bestellen

SOFIE… PUBERTIJD! (cabaret)

 • Vrijdag 24 mei
 • 20:00 aanvang
 • Entree €7,50

Sofie de Bruijn is een 17-jarige Woerdense singer-songwriter van het Goudse Coornhert-gymnasium die naast het schrijven van muziek nu ook haar eigen onewomanshow heeft geschreven. De inspiratie voor haar show vormen de alledaagse, grappige, verdrietige, onstuimige en soms uitermate onhandige belevenissen van en met haar leeftijdsgenoten.

Deze enthousiaste en creatieve muzikante loodst u in één avond door de (puber)tijd, met een show waarbij humor, ontroering en verwondering elkaar afwisselen. Laat u meevoeren door de ongetwijfeld herkenbare verhalen, verrassende muziek en betoverende stem van Sofie in ‘PuberTijd!’

Sofie heeft ruime ervaring op het podium, zowel solo als in gezelschap van grote namen als Paul de Leeuw, en droomt van een carrière in het theater. Met haar eigen YouTube kanaal en de eerste nummers op Spotify is ze hard op weg om haar droom te verwezenlijken.

Tickets bestellen

LASTIGE OUDERS. 

 • Zaterdag 25 mei
 • 20:00 aanvang
 • Dit is een voorstelling georganiseerd door De Federatie Gouda.

Dit is het verhaal van de ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd 1 jaar zal blijven. Deze Lastige Ouders nemen je mee in hoe het is om met een kind te leven dat altijd zorg nodig heeft. Zoveel dat hij als zevenjarige niet meer thuis kan wonen. Met een parade aan karakters die een levendig circus van een ongewoon bestaan maken.

Tickets bestellen

ZWARTGALLIG. 

 • Vrijdag 31 mei
 • 20:00 aanvang
 • Entree €11,50

In de voorstelling ‘Zwartgallig‘ word je meegenomen in een bizarre reis door het onderbewustzijn, waarin herinneringen, dromen en fantasie in hoge mate met elkaar aan de haal gaan.

Een oorlogsveteraan die in behandeling gaat voor zijn depressie bij de omstreden Psychiater Jan Bastiaans, bekend om zijn behandeling van oorlogsslachtoffers met LSD. Is het een trip? Een therapeutische sessie? Een afrekening? Een tragedie? Of een troost?

De zwarte plekken van de maatschappelijke ziel worden in kaart gebracht, vol aandoenlijke momenten, woedende analyses en een liefdesverklaring aan het zwart.

Tickets bestellen

JULI 2019


ABBA TRIBUTE IN DE THEATERBAKKERHEIJ. 

 • Vrijdag 5 juli
 • 20:00 aanvang
 • Entree VVK €17,50 – Kassa €22,50

Op vrijdag 5 juli gaan we terug in de tijd met de ABBA Tribute in De Theaterbakkerheij! Wie herinnert zich niet bekende hits als ‘Dancing Queen’, ‘Waterloo’ en ‘Mamma Mia’? ABBA is één van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums. 

Sinds 2013 treden 6 muzikanten in de voetsporen van deze legendarische band. ABBA Tribute is een eerbetoon aan ABBA en zij weten bij ieder optreden weer die nostalgische jaren 70’/80′ sfeer neer te zetten! Een mooie avond gegarandeerd met 2 top vocale Dancing Queens op het podium. Zij worden ondersteund door een zeer muzikale band. 

ABBA Tribute is een flashback naar de muzikale 70’s & 80′! Door de Nederlandse én buitenlandse pers is ABBA Tribute uitgeroepen tot een van de beste tribute bands ter wereld. Tickets zijn nu te koop!

Tickets bestellen