De Stroom | Extra voorstelling 31 oktober

Te gek! Met ruim 750 kaarten verkochte kaarten zijn alle reguliere voorstellingen van De Stroom uitverkocht! Maar goed nieuws… wegens enorme belangstelling komt er een extra show op donderdag 31 oktober. Mis het niet en bestel je tickets vandaag nog!

Kom in oktober naar de nieuwste Theaterbakkerheij productie ‘De Stroom’! Deze rock-musical is gebaseerd op een waargebeurd sociaal experiment over de Tweede Wereldoorlog. Met 23 acteurs en actrices, dans, een knallende live band en een verhaal wat de actualiteit raakt wordt het een spektakel wat je niet wilt missen.

๐“๐ก๐ž ๐–๐š๐ฏ๐ž
De Stroom is geรฏnspireerd door de Amerikaanse dramafilm โ€˜The Waveโ€™ uit 1981 โ€“ maar de teksten en liedjes zijn grotendeels bedacht door regisseur โ€“ en mede oprichter van De Theaterbakkerheij – John de Heij.

Het stuk vertelt het waargebeurde verhaal over een sociaal experiment op een middelbare school. Tijdens een projectweek over de Tweede Wereldoorlog vraagt een leerling zich af hoe het mogelijk is dat Hitler democratisch aan de macht is gekomen. Geschiedenisleraar Christiaan Verlinden gaat een weddenschap aan met zijn leerlingen om te kijken of dit in de huidige maatschappij nog steeds zou kunnen gebeuren.

De Stroom raakt de actualiteit. De Heij: โ€˜Deze rock-musical toont aan hoe gevoelig mensen kunnen zijn voor manipulatie, populisme en massahysterie. Je hoeft alleen maar om je heen te kijken en je zal overeenkomsten zien met de actuele (en soms gevaarlijke) politiek in meerdere landen. Een voorstelling met een goed verhaal maar er zal en mag ook gelachen worden. Deze voorstelling zal ook voor een aantal middelbare scholen gespeeld worden’.

๐™๐ž๐ฏ๐ž๐ง๐๐ž ๐“๐ก๐ž๐š๐ญ๐ž๐ซ๐›๐š๐ค๐ค๐ž๐ซ๐ก๐ž๐ข๐ฃ ๐ฉ๐ซ๐จ๐๐ฎ๐œ๐ญ๐ข๐ž
De productie is alweer de zevende productie uit de eigen culinaire keuken van De Theaterbakkerheij en wordt opgevoerd in het eigen theater aan de Gouderaksedijk te Gouda. Er spelen 23 acteurs en actrices mee van verschillende leeftijden. Verder wordt er gedanst en gezongen onder begeleiding van een live band. Het stuk wordt gespeeld op 18, 19, 25, 26 en 27 oktober.

๐๐ž๐ซ๐ž๐ข๐ค๐›๐š๐š๐ซ๐ก๐ž๐ข๐
Wist je dat tijdens de herfstvakantie de Haastrechtsebrug is afgesloten voor onderhoud? Dit valt precies samen met de nieuwste Theaterbakkerheij productie De Stroom | 18, 19, 25, 26 & 27 okt. Hierdoor is het theater van 18 t/m 28 oktober niet via deze route bereikbaar.

Gelukkig leiden er meerdere wegen naar De Theaterbakkerheij. Met de auto moet je een stukje omrijden via Goverwelle of de N207. Lopen of met de fiets? Veerboot De Gein vaart vanaf de Nieuwe Veerstal iedere voorstelling tussen 19:00 en 00:00 uur heen en weer naar het GOUDasfalt terrein.

Voor vragen kun je contact opnemen met info@theaterbakkerheij.nl