Green Heart Blues Night: Muddy Waters Tribute

Blues zoals de Blues bedoeld is. Dat is wat je kunt verwachten tijdens de tweede editie van de Green Heart Blues Night. Dit keer met muziek van The Muddy Waters Tribute Band. Hun show is een eerbetoon aan ‘Father of The Blues’ Muddy Waters.

Op 7 januari 1954, nu 65 jaar geleden, werd één van de bekendste bluesnummers aller tijden ‘Hoochie Coochie Man’ uitgebracht door blues legende Muddy Waters. Als eerbetoon tourt The Muddy Waters Tribute Band dit jaar door het land met ‘The Hoochie Coochie Tour’. Op 15 november staan ze bij ons in De Theaterbakkerheij.

Verwacht een eerbetoon aan de ‘Father of the Blues’, met een combinatie van nummers in dezelfde opbouw als de Muddy Waters Blues Band dit in de jaren 70 deed. Je wordt tijdens de show meegenomen in de sfeer en vibe van één van de belangrijkste, invloedrijkste en bekendste blues artiesten en diens band die er ooit bestaan heeft.

Award winnend zanger en gitarist Robbert Fossen is de frontman van deze groep. Hij wist tot nu toe als enige Nederlander de finale te halen bij de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, waar hij Nederland vertegenwoordigde op het wereldtoneel. Robbert heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst en begeleidde diverse Amerikaanse artiesten op Europese tournees. De jongere maar tevens award winnende muzikant is harmonicaspeler Thomas Toussaint, die aan Robbert’s zijde de ‘Mississippi saxophone’ laat schallen.