Kleintje Kunst op Vrijdag

Tijd voor alweer de 4e editie van ‘Kleintje Kunst’ met opnieuw 4 verrassende kleinkunst acts die ieder 25 minuten op het podium staan. Welke top acts kun je deze keer verwachten tijdens KKOV?

Van Hemel en Hel
Muziek verbindt, en brengt vaak ook de liefde tussen mensen. Dat geldt voor het duo ‘van Hemel en Hel’: Helga Buitelaar en Johan van Drunen. De rauwe, ongepolijstheid van Johan – drummer, gitarist – combineert soepel met de klassieke kwaliteiten van Helga – conservatorium Rotterdam, fluitiste. Hij speelt in een rockband, en jazz trio. Zij geeft muziekles op diverse scholen, en dirigeert haar eigen ‘Zangwerkplaats’ in Gorinchem. ‘Van Hemel en Hel’ staat voor diverse stijlen in verrassende combi’s: van polderfado via country naar folk en wereldmuziek. En een toefje punk. Eigen Nederlandse teksten, zijn de basis voor hun liedjes over levenslust en liefdesleed, wereldproblemen, ergernissen en sentiment. Johan gitareert en zingt, Helga fluit dwars, doet de doedelzak, en zingt ook. Natuurlijk bij KKOV in De Theaterbakkerheij!

Rob Gravelotte
Singer SongwriterPop a la jaren ‘60-‘70, oude jazz, stomp, blues, jazzballads, bossanova en samba, en nog veel meer. Rob Gravelotte, is een begenadigd gitarist, onnavolgbaar, bij vlagen. Hij speelt al jaren, decennia. Schrijft ook eigen liedjes. Het belang van muziek, vindt hij, is dat het bijdraagt aan goede sfeer. Het kan mensen raken, geeft interactie, en lol! “Muziek maken is leuker dan heel veel andere dingen”. Zijn eigen muziek was eerst trouwens puur persoonlijk, een uitlaatklep voor gevoelens, die hij niet op een andere manier kwijt kon. Maar sinds kort speelt hij ook dat eigen werk voor publiek. En gelukkig maar, want zijn unieke manier van zing-spelen verdient een breder podium. Te beginnen bij bij KKOV in De Theaterbakkerheij!

Pieter Verelst
Cabaretier? Acteur? Kleinkunstenaar? Hij is het allemaal. Sterker: de volbloed Vlaming Pieter Verelst is méér dan de som der vaardigheden. Unieke persoonlijkheid, bijzondere podium ervaring, charmante aanwezigheid. Speelde in muziektheaterproducties als ‘Thrill me’ en ‘Murder Ballad’ van muziektheater Promitheus. Verelst is ook te zien op tv. Hij speelt een hoofdrol in het tweede seizoen van de VTM-reeks ‘De Bunker’. Zijn acties bleven niet lang zonder lauweren. Hij verdiende met zijn monoloog ‘Mijn broer en ik’ de jury- en persoonlijkheidsprijs bij het Groninger Studenten Cabaret Festival (2014). Hij pakte die dubbel ook bij het Camerettenfestival (2016). Hij toert nu met de try outs van zijn nieuwe programma ‘Amai!’ Natuurlijk ook bij KKOV in De Theaterbakkerheij!


Mystery Guest
De 4e act is vooralsnog een mystery guest. Spannend…