Massada Live in Concert

Massada heeft een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekwereld. De Nederlands-Molukse band werd in 1973 opgericht door zanger Johnny Manuhutu en scoorde in de jaren 70 en 80 hits als ‘Latin Dance’, ‘Arumbai’ en ‘Sajang É’. Ze stonden op grote podia in binnen en buitenland (Pinkpop, Paradiso, Java Jazz Festival). Met 8 talentvolle bandleden maken ze van ieder optreden een feest! Zaterdag 4 april live te zien in De Theaterbakkerheij.

𝐌𝐮𝐳𝐢𝐤𝐚𝐥𝐞 𝐞𝐫𝐤𝐞𝐧𝐧𝐢𝐧𝐠
De muziek wordt door de groep zelf als Latin Rock betiteld. Door spectaculaire optredens op o.a. Pinkpop en lovende kritieken in delen van Europa en Azië (o.a. Java Jazz Festival) maakte de band hun live reputatie waar. Massada scoorde een bijzondere nummer 1 hit met het nummer ‘Sajang E’, Dit is het enige Maleis/Indonesisch getinte nummer dat in Nederland (en o.a. in Duitsland en België) de hitladders heeft mogen betreden. Massada heeft tevens muzikale erkenning verkregen door het uitbrengen van 7 albums en onlangs de dubbel cd/dvd M40years Baronda Live. Deze laatste werd maart 2018 in het kader van 40 jaar Massada uitgebracht waarop alle grote Massada hits te horen zijn.

𝐌𝐮𝐬𝐢𝐜𝐢
Johnny Manuhutu (leadvocals), Rudy de Queljoe (guitar), Jopie Manuhutu (timbales), Jan Jermias (guitar), James Sabandar (bass), Freddy Anindjola (keys), Daniël Bloem-Beretty (conga’s) en Alvin Manuhuwa (drums).