Pocket Knife Army

Pocket Knife Army is een Utrechts duo bestaande uit Erwin Tuijl (synths, programming) en Desirée Coumans (vocals, looper, akoestische gitaar, synth).

De act onderscheidt zich door hun uitgesproken live-aanpak van elektronische muziek. Geen laptops, maar synthesizers en drummachines. Het donkere elektronische landschap wordt gespiegeld door heldere vocalen en akoestische gitaarpartijen. Pocket Knife Army klinkt als de liefdesbaby van Thom Yorke en Imogen Heap en heeft de leden van Portishead als ooms en tante.

De ‘Electro Pop Noir’ van het duo valt op, en na het uitkomen van de eerste EP wordt Pocket Knife Army binnen een jaar geselecteerd voor de popronde, wordt de eerste videoclip opgepikt door Cortonville, en wordt het eerste album opgenomen.

In 2015 verscheen het debuutalbum van Pocket Knife Army, getiteld ‘This Time I’ll Come Out Unharmed”, dat met lovende recensies werd ontvangen. Op het album worden ingetogen nummers afgewisseld met muren aan geluid, die ze, ondanks dat het een duo is, live meer dan waar maken.