Waveshaper Festival – Curated by Pocket Knife Army

Tijdens het Waveshaper Festival worden alle synthesizers, drumcomputers, sequencers en loopstations uit de kast getrokken voor een avond vol eigenwijze electronica, diepe bassen en groovende beats. Dit festival biedt een podium aan elektronische muziekacts binnen een breed spectrum. Van stampende electro-rock tot geïmproviseerde muziek aangevuld met dans.

Laat je verrassen door Pocket Knife Army, een electro-rockduo uit Utrecht, synthpopsensatie LIJO, Modular Master Roeloff en improvisatietrio Modulate Silence.

𝐏𝐨𝐜𝐤𝐞𝐭 𝐊𝐧𝐢𝐟𝐞 𝐀𝐫𝐦𝐲
Pocket Knife Army is een Utrechts duo bestaande uit Erwin Tuijl (synths, programming) en Desirée Coumans (vocals, looper, akoestische gitaar, synth). De act onderscheidt zich door hun uitgesproken live-aanpak van elektronische muziek. Geen laptops, maar synthesizers en drummachines. Het donkere elektronische landschap wordt gespiegeld door heldere vocalen en akoestische gitaarpartijen. Pocket Knife Army klinkt als de liefdesbaby van Thom Yorke en Imogen Heap en heeft de leden van Portishead als ooms en tante.

De ‘Electro Pop Noir’ van het duo valt op, en na het uitkomen van de eerste EP wordt Pocket Knife Army binnen een jaar geselecteerd voor de popronde, wordt de eerste videoclip opgepikt door Cortonville, en wordt het eerste album opgenomen. In 2015 verscheen het debuutalbum van Pocket Knife Army, getiteld ‘This Time I’ll Come Out Unharmed”, dat met lovende recensies werd ontvangen. Op het album worden ingetogen nummers afgewisseld met muren aan geluid, die ze, ondanks dat het een duo is, live meer dan waar maken.