Pophelden.NL

Pophelden.NL is een muziekproductie met uitsluitend klinkende namen uit de geschiedenis van de Nederpop! Deze avond in De Theaterbakkerheij zullen niemand minder dan Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) en Marcel de Groot (inderdaad, de zoon van Boudewijn) beiden een eigen, intiem ‘unplugged’ optreden verzorgen. De tribune is deze avond uitgeklapt waardoor er ruimte is voor 150 bezoekers (enkel zitplaatsen).

Diverse bekende nummers uit ieders carrière komen aan bod. Ook verrassende covers (persoonlijke favorieten), nieuw en eigentijds materiaal, en improvisaties komen voorbij! Dit alles met verhalen, anecdotes en volop interactie met het publiek.

Sinds mensenheugenis is Hans Vandenburg het boegbeeld van Gruppo Sportivo. Hij is als componist ook verantwoordelijk voor de aanstekelijke hitsingles ‘Disco Really Made It’, ‘Hey Girl’, ‘Beep Beep Love en ‘Rock ’n Roll’ van deze legendarische Haagse band. Gruppo beleeft sinds vorig jaar een meer dan geslaagde comeback met het album ‘GREAT’ en de gelijknamige tour langs poppodia en festivals.

Marcel de Groot is zanger én, waar hij steeds meer om geprezen wordt, een begenadigd gitarist. Hij zingt nieuwe liedjes, oudere liedjes en stokoude liedjes. Hij vertelt verhalen en anekdotes. Met koele humor en donkerbruine stem. Lichtvoetig, indringend en immer oprecht.