Summer Breeze Project

Op zaterdag 11 januari staat de Goudse progressieve rockband Summer Breeze Project (SBP) in De Theaterbakkerheij. Tijdens een te gekke show waarbij het publiek wordt meegenomen in een combinatie van muziek, licht, dia’s en filmbeelden, presenteren ze hun nieuwste album ‘NEon’ . Dit album kent 6 gloednieuwe nummers en een 2019-versie van hun killersong ‘HOLLOW’.

De band werd in de zomer van 2008 opgericht in Gouda. SBP heeft zijn eigen plek binnen de Nederlandse progressieve rock en oogst in de VS, Brazilië en Europa lovende reacties op hun releases. Inmiddels zijn er al vier mini-albums en twee grote albums uitgebracht. De band wordt regelmatig vergeleken met Pink Floyd maar beschikt over een herkenbaar eigen geluid.

Hun muziek wordt gekenmerkt door een epische structuur, complexe thema’s, ritmische uitdagingen en melodieën die worden ondersteund door verschillende stemmen. Progressieve rockmuziek vormt de basis, invloeden van Arabische, klassieke, symfonische en metalstijlen maken het verschil.